Blogiarkisto

tiistai 4. huhtikuuta 2023

#9 The Wolf Of Wall Street

  1. Jordan Belfort on aloitteleva rikkaan perheen pörssimeklari Wall Streetillä. Hän aloittaa innolla suurta uraansa mutta kaatuu kun hänen yhtiönsä menee konkurssiin. Hän ajautuu myymään penniosakkeita ja saa tarpeeksi rahaa omaan pörssiyhtiöön Stratton Oakmontiin. Töihin hän ottaa lastentarvikemyyjän, huumediilerin ja vastaavia henkilöitä. Lopulta Stratton Oakmont kasvaa ja niin kasvaa tapahtumatkin. 
  2. En ole täysin varma, mutta uskon että The Wolf Of Wall Street on todennäköisesti ensimmäinen ja tähän mennessä suosikkini Scorsese-filmeistä. Olen nähnyt The Departedin, Goodfellasin ja Bringing Out The Deadin, mutta pidän tätä hiukan parempana kuin kaksi ensimmäistä. Tässä on asioita, jotka Scorsese hallitsee täydellisesti. Sikailua, yliampuvia, koomisia ja pitkiä kamera-ajoja sekä tietenkin mahtavia tapahtumia. The Wolf Of Wall Street perustuu tositapahtumiin, josta on kirjoitettu kirja The Wolf Of Wall Street. Terrence Winter on kirjoittanut loistavan käsikirjoituksen, jossa on loistavaa draamaa ja komediaa. Ja näyttelijät. Päänäyttelijät ovat loistavia, etenkin pääkolmikko eli Leonardo DiCaprio Belfortina, Jonah Hill Donniena(yrityskumppani alusta asti) ja Margot Robbie Belfortin vaimona. Hill ja DiCaprio osaavat draaman ja komedian puitteet loistavasti. En halua spoilata, mutta autokohtaus ja jahtikohtaus ovat parhaita. Myöskin ”Steeeve Maaaaddden” on mahtava. Mutta kaikessa ei olla onnistuttu. Loppupuolta olisi voinut tiivistää vähän vaikka loppukohtaus olikin yksi parhaista ympyränsulkemisista mitä olen nähnyt. Jos haluatte nähdä elokuvan, sen näkee Netflixistä. Mielestäni The Wolf Of Wall Street on viiden tähden arvoinen suoritus. Suosittelen vahvasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

#15:Alien-maraton, osa 2/9:Aliens(1986)

Eräs pelastajaryhmä menee etsinnöilleen Nostromo-aluksen sisälle. He näkevät Ripleyn makaamassa koomassa ja vievät hänet maahan. Maassa Ripl...