Blogiarkisto

perjantai 31. maaliskuuta 2023

#6 Wednesday(2022)

Wednesday Addams joutuu erotetuksi koulusta miltei murhatessaan hänen veljensä kiusaajat. Hänen vanhempansa Patricia ja Gomez Addams siirtävät hänet Kuunapäivän friikkikouluun. Siellä on muitakin hylkiöitä kuten ihmissusia ja vampyyrejä. Mutta Kuunapäivän läheisessä metsässä tapahtuu murhia. Utelias ja opinhaluinen, mutta silti goottimainen Wednesday ei voi jättää tutkimatta asiaa. Tietysti hän saa vihollisia, ystäviä ja molempien yhdistymää. Lopullinen vastaus yllättää katsojan. 

Olin aivan täpinöisssäni, kun kuulin, että Tim <VITUN> Burton hyppää neljään kahdeksasta jaksosta. Ja teille vähemmän leffafriikeille, Tim Burton on näiden klassikkojen ohjaaja, Edward Scissorhands, Batman, Batman Returns, Mars Attacks ja The Nightmare Before Christmas. Jenna Ortega oli loistava roolissaan sekä kyynisen ja sarkastisen hauska. Legendaarinen tanssikohtaus, johon Ortega itse teki koreografian, on loistava. En tajua ihmisiä, jotka väittävät sitä "cringeksi" eli myötähävettäväksi, sillä se on aitoa eikä nykyajan emogoottia. Sarjan muutkin näyttelijät varsinkin Enidiä näyttelevä Emma Myers ja Tyleria näyttelevä Hunter Doohan ovat mahtavia. Valitettavasti sarjan varrella huomasi ohjaajien vaihdokset, mutta se ei haitannut erityisen paljon. Pikkunapinoista huolimatta sarja on pisteiden kuten 4/5 arvoinen. Suosittelen sarjaa burtonisteille ja goottilaisen taiteen ystäville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

#15:Alien-maraton, osa 2/9:Aliens(1986)

Eräs pelastajaryhmä menee etsinnöilleen Nostromo-aluksen sisälle. He näkevät Ripleyn makaamassa koomassa ja vievät hänet maahan. Maassa Ripl...